Medewerker van de maand - januari 2020

Gepubliceerd op: 02 januari 2020

Deze maand zetten we onze collega Judi in het zonnetje.

1. Wat zijn jouw taken binnen Schoolformaat / Kenniscentrum Kind en Scheiding?

Ik werk als secretaresse voor Wendy voor het Kenniscentrum Kind en Scheiding, daarvoor ben ik onder andere dinsdagavond aanwezig voor het inloopspreekuur. Ook ben ik werkzaam als secretaresse voor Ingeborg, de manager Preventie. Hierbij doe ik diverse administratieve en agenda technisch werkzaamheden. Daarnaast kan natuurlijk heel Schoolformaat bij mij aankloppen met diverse vragen. 

2. Hoe lang werk je al binnen je huidige functie?

Sinds 2016 ben ik werkzaam bij Schoolformaat, daarentegen ben ik al 27 jaar werkzaam bij Jeugdformaat. In 1992 ben ik gestart bij het Medisch kleuterdagverblijf als secretaresse. Daarnaast heb ik altijd andere activiteiten gedaan, bijvoorbeeld het organiseren van een symposium, vervolgens kwam ik bij Boddaert (dit is een daghulp jongeren vanaf 12 jr.) hier heb ik de financiële en personele administratie gedaan. (ja ja ik schreef acceptgiro kaarten uit voor de salarissen!!) Ook ben ik werkzaam geweest bij het intakebureau voor het medisch kleuterdagverblijf, o.a. plande ik de intakegesprekken. Verder heb ik nog receptiewerkzaamheden gedaan bij de Duivelandsestraat waar het kinderhuis en de daghulp zaten. Ook heb ik het genoegen gehad  om vanaf de start van het omgangshuis (nu bekend als ouderschap blijft) te ondersteunen met administratieve taken. Verder heb ik een aantal maanden bij de zorgdirectie gewerkt op de Fleminglaan en ben ik vervolgens aan de slag gegaan bij het servicecentrum van pleegzorg. Hierdoor heb ik veel van Jeugdformaat mogen zien. 

3. Ik zie dat je al 27 jaar in dienst bent, heb je je 25 jarige jubileum nog gevierd? 

Jazeker, dit heb ik gevierd door een kookworkshop te doen met mijn directe collega’s!

4. Wat maakt dat jij met plezier naar je werk gaat? 

Gezellige collega’s en veel afwisselende werkzaamheden. 

5. Wat is voor jou de ultieme ontspanning na een dag werken? 

Ik ben graag creatief bezig, vind het leuk om naar de crea beurs te gaan en om lekker te schilderen en te freubelen. Daarnaast geniet ik altijd van de gezelschap van mijn man Bert en mooie dochter Kim.  

Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.